به گزارش شهرآرانیوز، در شیوهنامهای که توسط وزارت آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استانها ابلاغ شد، فرایند نقل و انتقال دچار تغییراتی شد؛ از جمله تغییرات این بود که نقل و انتقالات یک مرحلهای شد و انتقال اضطراری حذف شد. تغییر دیگر هم به سنوات فرهنگیان بر میگشت که مدت آن طولانی شد یعنی حداقل سنوات متقاضیان انتقال موقت و دائم به تفکیک درون و برون استانی شامل موقت درون و برون استانی، ۱۰ سال و دائم درون استانی ۱۰ سال و دائم برون استانی ۱۵ سال شد.
تعداد زیادی از فرهنگیان نسبت به تغییرات این شیوهنامه گلایه کردند. برخی هم با ثبت سوژهای با عنوان «لغو شرایط سخت نقل و انتقالات فرهنگیان» خواستار اصلاح آن شدند. یکی از فرهنگیان استان قم در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: حذف نقل و انتقال اضطراری از عجیبترین اتفاقات است. واقعا کسانی که نقل و انتقال اضطراری را حذف کردند، به این فکر نکردند که چرا در گذشته این عنوان وجود داشت.
وی ادامه داد: بعضی نقل و انتقالات بعد از نتایج نهایی آزمونهای تحصیلات تکمیلی درخواست میشود و یا برخی جابجاییهای مأموریتی در شهریور ماه صورت میگیرد؛ مگر میشود که آموزش و پرورش بگوید که دیگر نقل و انتقال نداریم؟!
بعد از گلایههای متعدد فرهنگیان، شیوهنامه نقل و انتقال فرهنگیان مورد بررسی مجدد قرار گرفت؛ یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: با رویکرد تسهیلگری شیوهنامه نقل و انتقال فرهنگیان مجدداً بازنگری شد و تغییراتی از جمله کاهش سنوات را در آن انجام دادیم.
وی ادامه داد: با هدف حمایت از تحکیم نهاد خانواده، نقل و انتقالات برای زوجهای فرهنگی و همچنین مبتلایان به بیماریهای صعبالعلاج تسهیل شد که جزئیات آن بهزودی اعلام میشود.
هفتم اردیبهشت ۱۴۰۱ شیوهنامه جدید نقل و انتقالات فرهنگیان به اداراتکل آموزش و پرورش استانها ابلاغ شد و در آن آمده است: پیرو بخشنامه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ و در راستای عدم تمرکز، افزایش بهره وری و ساماندهی نیروی انسانی، همچنین افزایش رضایت شغلی و تسهیل شرایط خدمت فرهنگیان، اصلاحیه شیوه نامه نقل و انتقال نیروهای رسمی و پیمانی متقاضی انتقال دائم و موقت برون استانی با تاکید بر رعایت عدم نیاز مبدأ و نیاز مقصد و سایر ضوابط و مقررات مربوط در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ارسال میشود.
انتقال دائم برون استانی: جابجایی و تغییر همیشگی محل خدمت از یک منطقه استان به مناطق یک استان دیگر در قالب ضوابط و مقررات
انتقال موقت برون استانی: جابجایی و تغییر یک ساله محل خدمت از یک منطقه استان به مناطق یک استان دیگر به منظور رفع مشکل کارکنان در قالب ضوابط و مقررات
متعهد خدمت: افرادی که به موجب قانون متعهدین خدمت و تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی متعهد میشوند که دو برابر مدت تحصیل (فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی) یا به میزان ۱۰ سال (پذیرفته شدگان آزمون استخدام پیمانی) در منطقه تعیین شده، خدمت کنند.
فرایند نقل و انتقال برون استانی سال تحصیلی آتی به صورت هماهنگ یک مرحلهای و پردازش نرم افزاری با توجه به فهرست فضلی امتیاز تأیید شده متقاضیان و براساس جداول تراز نیروی انسانی ادارات به تفکیک اداره / گروه رشته جنسیت انجام خواهد شد.
۱- انتقال دائم: نداشتن تعهد خدمت به منطقه، لازمه انتقال دائم است، بر این اساس فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی (به میزان دو برابر مدت تحصیل) و مستخدمین ماده ۲۸ (به مدت ۱۰ سال) و سایر کارکنان که تعهدی مبنی بر خدمت در مناطق مورد تعهد دادهاند، مجاز به ثبت درخواست انتقال دائم نیستند.
۲- انتقال موقت: دارا بودن حداقل ۲ سال سنوات خدمت تجربی
نکته: از سال تحصیلی جاری، تمدید انتقال موقت به مدت سه سال مجاز است لذا اداره کل آموزش و پرورش استان مکلف است در مدت اعلام شده نسبت به تعیین تکلیف متقاضیان انتقال دائم یا ساماندهی در استان مبداء خدمتی برابر ضوابط، اقدام لازم را معمول دارد.
۳-ملاک محاسبه سابقه خدمت آموزشی تمام وقت در آموزش و پرورش، سوابق مندرج در حکم کارگزینی تا تاریخ ۱۴۰۱.۰۶.۳۱ است.
۴- مدت سوابق خدمت به صورت حق التدریس، نهضت سواد آموزی، مأموریت به سایر دستگاهها، تحصیل در مراکز تربیت معلم، تربیت دبیر، خدمت نظام وظیفه، قرارداد کار معین و ... جزو سابقه خدمت برای انتقال محسوب نخواهد شد.
انتقال استثناء
در راستای حمایت از جوانی جمعیت، سیاستهای کلی خانواده و به منظور حفظ کیان و انسجام این نهاد، موافقت با انتقال موارد ذیل به شکل استثناء انجام خواهد شد:
۱- انتقال زوج فرهنگی به محل خدمت همسر
۲- فرهنگیانی که همسر آنان شاغل نیروهای نظامی و انتظامی بوده و طبق امریه دستگاه مربوط (بدون درخواست خود)، منتقل شده باشند. (با تأیید بالاترین مقام نظامی یا انتظامی در استان)
۳-همسر جانباز در صورت تغییر دائم محل اشتغال جانباز در همان سال با ارائه تأییدیه از مراجع ذیصلاح به استناد ماده ۱۷ آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون تسهیلات استخدامی و جانبازان
۴- فرهنگیانی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان مهلت ثبت درخواست انتقال، ازدواج کرده یا صاحب فرزند شدهاند.
۵- همکاری که خود، همسر و یا فرزند وی بیماری حاد و صعب العلاج داشته باشد. (با ارائه رأی صریح شورای پزشکی استان در سال جاری مبنی بر عدم امکان مدارا و نداشتن امکانات و تجهیزات پزشکی در محل خدمت فعلی فرد)
انتقال مشمولین استثناء، بدون احتساب سابقه خدمت امکان پذیر بوده و نوع انتقال این گروه از متقاضیان در صورت داشتن شرایط بند (۱) قسمت (د) و درخواست متقاضی به صورت دائم (به استثنای مقصد کلان شهر) و در غیر اینصورت موقت است.
۱- در تکمیل جداول نیاز و عدم نیاز، به گونهای برنامه ریزی شود، تا در تراز نیروی انسانی آن اداره کل خللی ایجاد نشده و مناطق کم برخوردار (مرزی، عشایری و روستایی) با کمبود نیروی انسانی مواجه نشوند.
۲- انتقال دائم به کلان شهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، تهران، شیراز، قم، کرج و مشهد ممنوع بوده و صرفاً درخواست مأموریت (انتقال موقت) متقاضیان قابل بررسی است. لذا متقاضیان انتقال به این شهرها فقط مجاز به ارائه درخواست مأموریت (انتقال موقت) هستند. ضمناً برخورداری از تسهیلات خروج از کلانشهر، منوط به ارائه درخواست کتبی جداگانه است.
۳- ملاک بررسی وضعیت انتقال افراد در فرآیند پردازش، سمت و رشته تدریس اصلی کارکنان است. سمت و رشته تدریس اصلی، منطبق بر رسته و رشته شغلی استخدامی کارکنان است، مگر آنکه در طول خدمت، از طریق مجوز رسمی فرآیند تغییر سمت، تغییر کرده باشد. بدیهی است سمت و رشته تدریس اصلی همکاران، الزاماً منطبق با پست و رشته تدریس ابلاغ سالیانه اشتغال همکاران نیست.
۴- افرادی که در سال گذشته به صورت موقت منتقل شدهاند در صورتی که تقاضای تمدید انتقال داشته و واجد شرایط باشند مکلف هستند نسبت به ثبت درخواست خود در سامانه مربوط و ارائه مدارک و مستندات اقدام کنند.
مشاهده متن کامل شیوه نامه نقل و انتقال فرهنگیان
منبع: فارس